Banh mi – Vietnamesisk baguette

Publicerat:
2020-05-29Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4baguetter, 10-15 cm
- 2avokado, färska
- 1bifftomat, stor
- 50gsallad, efter tycke och smak
- 1kruk(or)koriander
- 300grökt skinka, grillad kyckling, rostbiff eller pastrami
- 10-12jordgubbar, färska
- 2msksrirachasås
- ½dlcrème fraiche
- 2mskhonung
- 4mskfärskost
- ½dlleverpastej
- 1krmgrovmalen svartpeppar
Picklade grönsaker
- 1morot
- en tredjedelsrättika
- ½literpickellag (lag 1-2-3 alltså 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten)
Så lagar du
1. Börja med de picklade grönsakerna, strimla morötterna och rättikan fint och täck med pickellag. Låt stå i alla fall över natten.
2. Blanda samtliga ingredienser till spreaden i en bunke.
3. Dela nu baugettebröden på mitten inte hela vägen igenom och bred sedan ut spreaden på den undre delan.
4. Skiva tomaterna och avokadon och fördela på bröden lägg sedan på salladen. Lägg därefter på ditt protein, lite picklade grönsaker och toppa med koriander, srirachasås och skiva på jordgubbarna.
5. Njut!
Tips
Det finns många olika varianter av Banh mi i Vietnam, men jag anser att det bör finnas med något picklat till exempel morötter och rättika och något protein och paté. Men jag tycker du skall släppa sinnena och smakerna fria.