Banoffee Pie

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Räkna med 3 timmar för att koka kolakräm. I receptet finns också ett snabbare alternativ.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 1burk(ar)kondenserad mjölk, sötad
Botten
- 100gsmör
- 250gdigestive kex
Topping
- 2stbananer
- 3dlvispgrädde, vispad
- 2dlnötter, rostade
- kakao
Alternativ 2: Snabb kolakräm
- 175gsmör
- 1dlströsocker
- 1dlljust muscavadosocker
- 1burk(ar)kondenserad mjölk, sötad
Så lagar du
1. Koka mjölken i 3 timmar i den oöppnade burken. Se till att burken är täckt av vatten under hela koktiden. Låt svalna.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Mixa smör och kex, tryck ut till en botten i en pajform.
4. Grädda 10 minuter.
5. Bred ut den karamelliserade mjölken ovanpå. Låt svalna.
6. Kolakräm: Koka smör och socker på låg värme.
7. Tillsätt mjölk och låt koka till en gyllene kolakräm.
8. Skiva bananerna och fördela dem över kolakrämen, täck med vispad grädde. Strö på nötter (valfritt) och kakao.