Banoffee Pie

Banoffee, banan, hasselnötter, digestivekex, kondenserad mjölk

Publicerat:

Tillagningstid:

Räkna med 3 timmar för att koka kolakräm. I receptet finns också ett snabbare alternativ.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 1burk(ar)
    kondenserad mjölk, sötad

Botten

  • 100g
    smör
  • 250g
    digestive kex

Topping

  • 2st
    bananer
  • 3dl
    vispgrädde, vispad
  • 2dl
    nötter, rostade
  • kakao

Alternativ 2: Snabb kolakräm

  • 175g
    smör
  • 1dl
    strösocker
  • 1dl
    ljust muscavadosocker
  • 1burk(ar)
    kondenserad mjölk, sötad

Så lagar du

1. Koka mjölken i 3 timmar i den oöppnade burken. Se till att burken är täckt av vatten under hela koktiden. Låt svalna.

2. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Mixa smör och kex, tryck ut till en botten i en pajform.

4. Grädda 10 minuter.

5. Bred ut den karamelliserade mjölken ovanpå. Låt svalna.

6. Kolakräm: Koka smör och socker på låg värme.

7. Tillsätt mjölk och låt koka till en gyllene kolakräm.

8. Skiva bananerna och fördela dem över kolakrämen, täck med vispad grädde. Strö på nötter (valfritt) och kakao.

Dela det här receptet med dina vänner!