Bärtårta

Publicerat:
2017-08-10Tillagningstid:
Det är lika bra att passa på att frossa i de färska bären. Här tillsammans med mandelkaka och yoghurtgrädde.
Ingredienser
6 - 8portioner
Kakan
- 150gsmör
- 300gmandelmassa
- 3ägg
- ½dlvetemjöl
- ströbröd
Topping
- 2dlvispgrädde
- 1dlturkisk yoghurt
- ½vaniljstång
- 2mskflorsocker
- 1literfärska bär
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Riv mandelmassa grovt och vispa med rumsvarmt smör till en slät kräm. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ned mjölet.
3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna.
4. Vispa grädden, blanda ned yoghurt, florsocker och skrapa ned fröna från en halv vaniljstång.
5. Blanda och bred sedan ut gräddblandningen på kakan och toppa med massor av färska bär.
6. Pudra med florsocker precis vid serveringen.
Dryckestips
Dessertvin:
Nederburg Noble Late Harvest 2016, Sydafrika
Nr 2741, 89 kronor (37,5 cl)
Alkoholfritt:
Kaffe