Basilika- och limemarinerade jordgubbar med råkräm

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
En underbar dessert som får sommaren att vilja stanna kvar lite längre.
Ingredienser
- 1literfärska jordgubbar
- 2stlime
- 0,5dlfärsk basilika
- 0,75dlråsocker eller vanligt socker
- 5stäggulor
- 1dlsocker
- 1mskvaniljsocker med äkta vanilj
- 5dlvispgrädde
Så lagar du
1. Rensa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Riv limeskalet och blanda det med sockret. Fördela limesockret över jordgubbarna och pressa över limesaften.
2. Hacka och strö över basilikan. Vänd runt och låt det stå och dra i minst 15 minuter.
3. Vispa gulor, socker och vaniljsocker poröst. Vispa grädden lätt och vänd ner den i äggsmeten. Servera jordgubbarna i glas eller på tallrik och toppa med råkräm.