Beef ribs och St. Louis cut ribs

Publicerat:
2019-08-20Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- ca 2kgbeef ribs
- ca 2½kgSt Louis cut ribs
- 1dlgrovt salt
- 1dlsvartpeppar, grovmalen
- 1mskpaprikapulver
Spray
- ½ sprayflaskaäppeljuice
- ½ sprayflaskaäppelcidervinäger
Så lagar du
1. Börja med att blanda ihop salt och peppar, lyft ur hälften och blanda den halvan med paprikapulvret, all rub kommer INTE gå åt, spara till senare.
2. Krydda beef ribs med salt och pepparblandning och St Louis cut med salt, peppar och paprikablandning.
3. Lägg in ribs i smokern/grill/ugn på ca 110-125°C i 3-4 timmar, öppna INTE smokern, se bara till att hålla temperaturen jämn.
4. Öppna smokern efter 3-4 timmar och kolla på ”barken”, spraya med spray och stäng, gör detta var 30-40 minut och se till att hålla jämn temperatur i smokern.
5. När St Louis cuts kommit upp till 85°C i köttet, ta ut, pensla med aprikos/jalapenoglaze och lägg i kylbox och låt vila i 1-2 timmar innan den serveras.
6. När Beef Ribs kommit upp till 90-95°C, ta ut och lägg i kylbox och låt vila i 1-2 timmar innan den serveras.