Belgiska våfflor

Publicerat:
2017-02-22Tillagningstid:
Krispiga och lyxiga. Det här är min favoritsmet till belgiska våfflor. Du väljer om du vill servera med söta eller salta tillbehör, gör du salta kan du hoppa över vaniljsocker i smeten. Ha roligt och låt fantasin flöda när du väljer topping. Passa på att rensa kylen och låt gästerna toppa sin egen våffla.
Ingredienser
4portioner
- 3ägg
- 4¼dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- ½tsksalt
- 1tskvaniljsocker
- 1citron, zesten
- 4dlmjölk
- 1dlvichyvatten
- 120gsmör, smält + smör till pensling
- ½dlflorsocker, till servering
Så lagar du
1. Separera äggula och vita i varsin skål.
2. Blanda samtliga torra ingredienser.
3. Vispa ner tre fjärdedelar av mjölken, smör och äggulor och rör till en jämn smet.
4. Tillsätt resterande mjölk och vatten.
5. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
6. Grädda i hett våffeljärn, penslat med smör. Pudra med florsocker innan servering.