Belugakaviar på linser

Publicerat:
2017-04-05Tillagningstid:
Belugalinser är lite av en lyxlins med sin goda smak. Den kokar heller inte sönder lika lätt som vanliga linser. Med sin svarta färg och runda form är den ett vackert tillbehör t.ex. till blinier på urvete eller som tillbehör till fisk.
Ingredienser
4portioner
- 250gbelugalinser
- 1literkraftig fiskbuljong
- 1näve wakame-alger
- 1msksvampsoja sås
- 1noriblad, sotad i pannan och sen mixat
- salt
Så lagar du
1. Koka upp fiskbuljongen och blötlägg wakamealgerna i buljongen ca 20 minuter, sila av.
2. Häll buljongen över linserna och sjud försiktigt under lock på medelvärme tills knappt mjuka, ca 40 minuter.
3. Låt linserna svalna och dra i sig buljongen. Häll av extra buljong vid behov.
4. Smaka av linserna med salt och soja och pudra över norialger.
5. Servera till t ex blinier eller en god bit fiskfilé.
Tips
Om du inte använder köpta buljongtärningar eller fiskfond hittar du recept på fiskbuljong här.