Bendhe, okra

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 500gokra, färska
- 1tskmald koriander
- 1tskcurry
- 1tskgurkmeja
- 1stor gul lök, ca 150 g
- 2-3mskrapsolja
- salt
Till servering:
- indiskt bröd eller basmatiris
- yoghurt
Så lagar du
1. Skölj och ansa okran, dvs skär bort stjälkarna. Klyv okran: Skär en skåra i den på längden. Lägg den i en skål, strö över kryddorna och blanda väl.
2. Skala, dela och skiva löken. Hetta upp rapsoljan i en panna eller wok. Fräs löken 1-2 minuter under omrörning. Tillsätt okran och fräs ca 10 minuter, rör om då och då. Salta.
3. Servera bröd eller ris och yoghurt till.
Tips!
Får man inte tag i okra går det bra att tillaga zucchini skurna i stavar på samma sätt.