Bibbis focaccia

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 4dl
    vatten
  • 30g
    jäst
  • 3msk
    olivolja
  • 1tsk
    salt
  • 8-9dl
    vetemjöl special
  • 2 dl
    svarta oliver, urkärnade
  • 2kvist(ar)
    färsk rosmarin
  • 2msk
    olivolja
  • 2tsk
    gourmetsalt

Så lagar du

Värm vattnet till fingervarmt.

Smula jästen i en stor bunke. Rör ut den med det ljumma vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta degen smidig.

Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Smörj en långpanna med olivolja. Stjälp ut degen i långpannan, ta lite olja på fingrarna och tryck ut degen jämnt i långpannan.

Låt jäsa övertäckt ytterligare 15-20 min.

Tryck ner oliver och rosmarin i degen, ringla över olivolja och strö över salt.

Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Låt brödet svalna något innan du skär det i bitar.

Tips:

Gör matiga mackor med fetaost, salami, rökt lax och mozzarella. Servera till soppor och sallader.

Dela det här receptet med dina vänner!