Biff à la Lindström à la Sara

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Köttfärsbiffar
- 1strödbeta
- 1mskkapris
- 1tsksenap
- 2stpotatisar
- 1stägg
- 2mskmjölk
- efter smaksalt & peppar
- 400gköttfärs
- 1stlök
Cole slaw
- ¼stvitkålshuvud
- 1tsksocker
- 1tsksalt
- 1krmpeppar
- 1mskvinäger
- 1stmorot
- 1msksenap
- 1burk(ar)matlagningsyoghurt
- 4skiva(or)bröd
Så lagar du
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och koka potatisen.
Medan den kokar gör du cole slaw:
Strimla vitkålen och lägg i en bunke. Slå över socker, kryddor och vinäger. Blanda med händerna - tryck till ordentligt, nästan som om du försökte mosa kålen, för att den ska mjukna. Tillsätt riven morot, senap och yoghurt och blanda. Låt stå och dra medan du gör biffarna.
Riv rödbetan grovt och lägg i en bunke. Slå i resten av ingredienserna. Blanda ihop till en färs och forma till ganska tunna (ca 1 ½ cm) biffar. Stek biffarna i lite smör och olja på medelhög värme tills de fått färg och ställ dem sedan i ugnen i 15 min.
Rosta fyra brödskivor. Lägg en klick cole slaw på varje och så biffen överst.
Kostnad: ca 12 kr / pers