Biff à la Lindström à la Sara

Biff à la Lindström à la Sara

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

Köttfärsbiffar

  • 1st
    rödbeta
  • 1msk
    kapris
  • 1tsk
    senap
  • 2st
    potatisar
  • 1st
    ägg
  • 2msk
    mjölk
  • efter smak
    salt & peppar
  • 400g
    köttfärs
  • 1st
    lök

Cole slaw

  • ¼st
    vitkålshuvud
  • 1tsk
    socker
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    peppar
  • 1msk
    vinäger
  • 1st
    morot
  • 1msk
    senap
  • 1burk(ar)
    matlagningsyoghurt
  • 4skiva(or)
    bröd

Så lagar du

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala och koka potatisen.

Medan den kokar gör du cole slaw:

Strimla vitkålen och lägg i en bunke. Slå över socker, kryddor och vinäger. Blanda med händerna - tryck till ordentligt, nästan som om du försökte mosa kålen, för att den ska mjukna. Tillsätt riven morot, senap och yoghurt och blanda. Låt stå och dra medan du gör biffarna.

Riv rödbetan grovt och lägg i en bunke. Slå i resten av ingredienserna. Blanda ihop till en färs och forma till ganska tunna (ca 1 ½ cm) biffar. Stek biffarna i lite smör och olja på medelhög värme tills de fått färg och ställ dem sedan i ugnen i 15 min.

Rosta fyra brödskivor. Lägg en klick cole slaw på varje och så biffen överst.

Kostnad: ca 12 kr / pers

Dela det här receptet med dina vänner!