Biff med pepparsås

Biff med pepparsås

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 7-800g
    biffstek i 4 skivor
  • ½
    gul lök, finhackad
  • 1tsk
    svarteppar, mortlad
  • 1tsk
    vitpeppar, mortlad
  • 1msk
    grönpeppar, hel i lag, hackad eller 1 tsk torkad
  • 2dl
    rött vin
  • 2dl
    kalvfond
  • 2msk
    whisky (valfritt)
  • 2dl
    vispgrädde
  • salt
  • smör till stekning

Så lagar du

1. Bryn köttet gyllene i smör, salta och peppra.

2. Lyft upp ur pannan och låt vila 10 minuter, diska inte pannan.

3. Fräs lök och peppar i samma panna, tillsätt vin, fond och ev 2 msk whisky.

4. Låt koka ner tills hälften återstår, tillsätt grädde och koka ca 10 minuter.

5. Smaka av med salt och red ev av med majsmjöl.

6. Lägg i köttet och servera ur stekpannan med sallad och t.ex bakad potatis.

Dela det här receptet med dina vänner!