Biff med pepparsås

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 7-800gbiffstek i 4 skivor
- ½gul lök, finhackad
- 1tsksvarteppar, mortlad
- 1tskvitpeppar, mortlad
- 1mskgrönpeppar, hel i lag, hackad eller 1 tsk torkad
- 2dlrött vin
- 2dlkalvfond
- 2mskwhisky (valfritt)
- 2dlvispgrädde
- salt
- smör till stekning
Så lagar du
1. Bryn köttet gyllene i smör, salta och peppra.
2. Lyft upp ur pannan och låt vila 10 minuter, diska inte pannan.
3. Fräs lök och peppar i samma panna, tillsätt vin, fond och ev 2 msk whisky.
4. Låt koka ner tills hälften återstår, tillsätt grädde och koka ca 10 minuter.
5. Smaka av med salt och red ev av med majsmjöl.
6. Lägg i köttet och servera ur stekpannan med sallad och t.ex bakad potatis.