Biff Rydberg med Senaps-Creme Fraiche
Publicerat:
2012-10-24Den klassiska kötträtten med en god vit sås.
Ingredienser
4portioner
- 700gskalad rå potatis
- 500gOxfilé
- 2ststora gula lökar
- 4stägg gulor
- 3mskmatolja
- 3mskSmör
- Persilja
- Salt & Peppar.
Såsen:
- 1dlCreme fraiche
- 2mskGrov senap
- Salt & Peppar.
Så lagar du
Senaps-Craime Fraiche
1. Börja göra såsen först genom att blanda ihop alla ingredienserna.
Biff Rydberg
1. Skala potatisen och skär den i tärningar och lägg den i kokande vatten och koka 3 minuter.
2. Häll bort vattnet och stek potatisen i 2 msk matolja och 2 msk smör tills den är gyllenbrun och genomvarm. Lägg potatisen på fat och håll varm.
3. Tärna Oxfilén på samma sätt som potatisen och finhacka lökarna. Stek Oxfilén gyllenbrun i en het stekpanna med smör och olja. Köttet får gärna vara lite rosa innuti.
4. Salta och peppra köttet och lägg köttet vid sidan om potatisen. Fräs sedan löken lika gyllenbrun och lägg den också på fatet.
5. Servera med Senaps-Craime Fraiche såsen och ett halv äggskal med gulan i.
6. Oemotståndligt!