Biff Rydberg med Senaps-Creme Fraiche

Publicerat:

Den klassiska kötträtten med en god vit sås.

Ingredienser

4portioner

  • 700g
    skalad rå potatis
  • 500g
    Oxfilé
  • 2st
    stora gula lökar
  • 4st
    ägg gulor
  • 3msk
    matolja
  • 3msk
    Smör
  • Persilja
  • Salt & Peppar.

Såsen:

  • 1dl
    Creme fraiche
  • 2msk
    Grov senap
  • Salt & Peppar.

Så lagar du

Senaps-Craime Fraiche

1. Börja göra såsen först genom att blanda ihop alla ingredienserna.

Biff Rydberg

1. Skala potatisen och skär den i tärningar och lägg den i kokande vatten och koka 3 minuter.

2. Häll bort vattnet och stek potatisen i 2 msk matolja och 2 msk smör tills den är gyllenbrun och genomvarm. Lägg potatisen på fat och håll varm.

3. Tärna Oxfilén på samma sätt som potatisen och finhacka lökarna. Stek Oxfilén gyllenbrun i en het stekpanna med smör och olja. Köttet får gärna vara lite rosa innuti.

4. Salta och peppra köttet och lägg köttet vid sidan om potatisen. Fräs sedan löken lika gyllenbrun och lägg den också på fatet.

5. Servera med Senaps-Craime Fraiche såsen och ett halv äggskal med gulan i.

6. Oemotståndligt!

Dela det här receptet med dina vänner!