Biff stroganoff på Eriks vis

Publicerat:
2021-10-13Tillagningstid:
Biff stroganoff tillagad med en teknik som användes förr i tiden då man kokar köttet på hög temperatur så att buljongen både absorberas in i köttet och kokar ur kastrullen. Slå sedan på mer buljong innan det bränns. Detta upprepas tills köttet blivit mört.
Ingredienser
4portioner
- 1gul lök
- 2vitlöksklyftor
- 700ghögrev eller nötbog
- 4msktalg
- 2msksmör
- 1tskpaprikapulver
- 1dlpasserade tomater
- 2tskdijonsenap
- 1-2literbuljong
- salt, peppar och farinsocker, att smaka av med
- 1kruk(or)koriander, att garnera med
- 4mskgräddfil, att toppa upp med innan servering
Picklade juliennegrönsaker
- 1-2-3 lag (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten)
- 1chili
- 1paprika
- 1rödlök
Så lagar du
Biff stroganoff
- Skala och skiva lök och vitlök.
- Skär köttet i strimlor.
- Bryn köttet i talgen och smöret.
- Tillsätt paprikapulver, senap, passerade tomater och bryn i några sekunder.
- Slå på buljongen så att det precis täcker över köttet. Börja nu att reducera vätskan. Upprepa processen med att slå över buljong och reducera vätskan tills att köttet blivit mört.
- När köttet är mört vänder du nu ner den skurna löken och låt den mjukna i grytan.
- Förbered dina tillbehör.
- Garnera grytan med koriander och de picklade juliennegrönsakerna och servera med rotmos.
Picklad julienne
- Blanda ihop 1-2-3-lagen.
- Skär grönsakerna i julienne, fint skurna stavar, och lägg i lagen.
- Låt gärna stå över natten.