Biff teriyaki

Publicerat:
2016-09-01Tillagningstid:
Marinera köttet dagen innan så blir detta en supersnabb, nyttig rätt för helg och vardag. Gör lite extra och frys in i portioner så har du lyxig hemgjord snabbmat.
Ingredienser
4portioner
- ca 400gmört nötkött, t.ex lövbiff, entrecôte eller ryggbiff
- färdig teriyakisås
- olja till marinad + stekning
- valfri smaksättning t.ex ingefära, chili, vitlök
Tillbehör
- enligt anvisningkokt ris
- grönsaker t.ex. avokado, majs, parika, broccoli, rödlök
- crème fraiche eller gräddfil
- sesamfrön, naturella eller rostade
Så lagar du
1. Skär köttet i strimlor, blanda med några matskedar färdig teriyakisås och någon matsked olja. Smaksätt gärna med riven ingefära, chili, vitlök, citrongräs eller annat som du gillar! Tips: Marinera gärna köttet kvällen innan och ställ i kylen över natten.
2. Koka ris och skär upp grönsakerna i bitar.
3. Stek köttet hastigt på hög värme i olja. Servera med ris och grönt, en klick gräddfil eller crème fraîche och toppa med rostade sesamfrön eller nötter.