Biffsallad med sting

Publicerat:
2016-06-30Tillagningstid:
Fräsch biffsallad med mycket grönt och asiatiska, lite heta smaker.
Ingredienser
4portioner
- 400gryggbiff i skivor
- salt och peppar
- olja till stekning
Dressing
- 5mskpressad limesaft
- 1mskfisksås
- 0,5-1ströd chilifrukt, finhackad
- 1mskråsocker
Sallad
- 125gsockerärtor
- 4stsalladslökar
- 1kruk(or)koriander
- 0,5kruk(or)mynta
- 1gurka
- 1mango
- 1knippa(or)rädisor
- 70gblandad sallad
- 1,5dljordnötter
Så lagar du
1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet, salta och peppra. Skär sedan i tunna skivor.
Dressing
1. Blanda limesaft. fisksås och finhackad chili med socker och rör tills sockret löst sig.
Sallad
1. Blanda salladen med skuren mango, skivade rädisor och strimlad salladslök.
2. Skala gurkan, dela den på längden och kärna ur med hjälp av en tesked och skär i skivor och blanda med salladen och de hackade örterna.
3. Vänd ned dressingen, blanda den strimlade biffen med salladen och toppa med hackade jordnötter.
Dryckestips:
Schneider Weisse Mein Grünes Tap 4, Tyskland
Nr 1507, 24:70 (50 cl)
Ravenswood Vintners Blend Zinfandel, USA
Nr 26001, 105 kronor
Alkoholfritt
Mikkeller Hallo Ich Bin Berliner Weisse
Nr 1943, 16:90 (33 cl)