Bigos

Bigos

    Publicerat:

    Ingredienser

    10portioner

    • 750g
      surkål
    • 1kg
      vitkål, strimlad
    • 10g
      torkad svamp eller 200 g färsk
    • 4dl
      köttfond, utspädd
    • 3st
      lagerblad
    • 1burk(ar)
      tomatpuré, ca 350 g
    • 200g
      kryddig korv, skivad
    • 3st
      potatisar, finrivna
    • salt, svart- eller vitpeppar, råsocker

    Så lagar du

    Lägg kål, svamp, fond och lagerblad i en kastrull, fyll på vatten så att det nästan täcker. Koka 30 minuter, tillsätt tomatpuré och korv. Låt koka 20 minuter, tillsätt potatis och koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

    Servera med surdegsbröd, turkisk yoghurt, ett stekt eller mjukkokt ägg eller riven, lagrad ost.

    Tips 1: Tillsätt 1 riven morot, 1 riven gul lök och 2 dl rött vin samtidigt som kålen.

    Tips 2: Bigos går bra att frysa, gör platta paket i plastpåsar.

    Dela det här receptet med dina vänner!