Bikarbonatsbröd
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
14portioner
Blir två limpor
- 5dldinkelfullkornsmjöl
- 2dlgrahamsmjöl
- 2-3dlrågsikt
- 1-2 1dlfyrkornskross
- 1/2-1dlvetegroddar
- 1/2dllinfrön
- 1/2-1dleventuellt solrosfrön
- 1/2-1dleventuellt hasselnötter, gärna hela
- 1tsksalt
- 4tskbikarbonat
- 5mskbrödkryddor
- 1literfilmjölk, gärna ekologisk
- 1/2dlbrödsirap
- istället för ströbröd, använd gärna vetegroddar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filen och sirapen
3. Smöra och bröa två brödformar.
4. Grädda i ca 100 minuter. Har man varmluftsugn går det fortare, ca 1 timme.