Bikarbonatsbröd

Publicerat:

Ingredienser

14portioner

Blir två limpor

  • 5dl
    dinkelfullkornsmjöl
  • 2dl
    grahamsmjöl
  • 2-3dl
    rågsikt
  • 1-2 1dl
    fyrkornskross
  • 1/2-1dl
    vetegroddar
  • 1/2dl
    linfrön
  • 1/2-1dl
    eventuellt solrosfrön
  • 1/2-1dl
    eventuellt hasselnötter, gärna hela
  • 1tsk
    salt
  • 4tsk
    bikarbonat
  • 5msk
    brödkryddor
  • 1liter
    filmjölk, gärna ekologisk
  • 1/2dl
    brödsirap
  • istället för ströbröd, använd gärna vetegroddar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filen och sirapen

3. Smöra och bröa två brödformar.

4. Grädda i ca 100 minuter. Har man varmluftsugn går det fortare, ca 1 timme.

Dela det här receptet med dina vänner!