Biskvi med lagerbladskräm och syrliga bär

Publicerat:
2016-10-03Tillagningstid:
Något gott till kaffet? Gör en söt mandelbiskvi och toppa med en kryddig kräm och syrliga bär ur frysen. Att den här biskvin är glutenfri och dessutom lätt kan göras laktosfri gör ju den bara bättre.
Ingredienser
4portioner
- 225gflorsocker
- 125gmandelmjöl
- 4äggvitor
- 2msksocker
Lagerbladskräm
- 500gmjölk
- 6-10färska eller frysta lagerblad
- 160gäggula
- 75gsocker
- 40gmajsstärkelse
- 2dlvispgrädde
Topping
- 200gtinade vinbär och krusbär
- 1kruk(or)mynta
Så lagar du
1. Sikta florsocker och mandelmjöl i en bunke. Vispa äggvita till dubbel mängd, tillsätt strösocker och vispa styv. Blanda försiktigt med mandelmjöl och florsocker.
2. Spritsa ut på bakplåtspapper och låt torka i rumstemperatur i 15 min. Baka på varm plåt i uppvärmd ugn i 180 grader till biskvibottnarna är fasta och släpper från pappret, ca 5-8 minuter.
3. Sjud mjölken med lagerblad, låt dra och svalna. Lyft lagerbladen. Vispa ihop äggula, socker och majsstärkelse till en slät kräm, tillsätt mjölken. Sjud försiktigt upp under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna, rör ner den vispade grädden.
4. Spritsa lagerbladskräm på biskvibottnarna och toppa med bär, florsocker och mynta.