Biskvier

Publicerat:
2021-05-07Tillagningstid:
Ni känner ju till dammsugaren, mazarinen, chokladbollen, biskvin och kokostoppen. Men visste ni att dessa kära bakverk går under samlingsnamnet bitar i konditoriet. Alla har vi även vår favorit bland dessa bitar, så häng med när vi djupdyker i begreppet och bakar till dessa godsaker.
Ingredienser
15portioner
Smörkräm
- 165gströsocker
- 85gäggvita
- 250gsmör, rumstempererat
- 125gmörk choklad
Biskvibottnar
- 250gmandelmassa
- 125gströsocker
- 55gäggvita
Topping
- mörk choklad, tempererad
Så lagar du
Smörkräm
- Värm socker och äggvita i ett vattenbad under omrörning tills smeten nått 60 grader.
- Vispa äggvita- och sockerblandningen sval och tredubbel i volym. Tillsätt smöret pö om pö. Blanda till en homogen massa.
- Vänd ned chokladen. Blanda väl.
Biskvibottnar
- Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt äggvitan. Blanda till en jämn smet utan klumpar.
- Spritsa 15 bottnar på bakplåtspapper och baka i ugnen på 180 grader i 10–15 minuter.
Montering
- Stryk biskvibottnarna med smörkräm.
- Doppa i tempererad choklad.
- Låt stelna.