Biskvier med apelsin

Publicerat:
2018-11-14Tillagningstid:
Ingredienser
Botten
- 400gmandelmassa, grovriven
- 2äggvitor
- 1dlströsocker
- 1tskvaniljsocker
- 1citron eller apelsin, rivet skal
Smörkräm
- 400gsmör, rumstempererat
- 3dlflorsocker
- 2äggulor
- 1dlkakao
- 2tskvaniljsocker
- 2mskespresso eller starkt kaffe
Topping
- 300gmörk choklad
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
2. Starta med att göra botten. Blanda samtliga ingredienser. Bred ut i bakpappersklädd långpanna cirka 30x40 cm. Tänk att ju större form, desto lägre biskvier.
3. Grädda mitt i ugnen 20 minuter eller tills den börjar få färg. Ta ut och låt svalna helt.
4. Vänd upp botten på ett nytt bakpapper och dra bort det som sitter fast under. Det gör att undersidan på biskvierna inte fastnar på kakfatet.
5. Vispa ihop samtliga ingredienser till smörkrämen fluffigt med elvisp.
6. Bred krämen ovanpå botten, ställ kallt.
7. Smält choklad i micro eller vattenbad, bred den ovanpå kakan.
8. Garnera med strössel, hyvlad choklad eller med det du vill. Du kan även ringla på vit choklad.
9. Låt stelna och skär i rutor med en kniv som du doppar i hett vatten och torkar av mellan varje snitt.
Tips
Mandelmassan är lättast att riva om den är kall. Byt ut espresso mot gräddkolalikör för en annan spännande smak.