Bissap- eller hibiskusjuice

Publicerat:
2021-12-02Tillagningstid:
Bissapjuice är drycken framför andra i Senegal, och dricks vid alla tillfällen. Juicen görs av den vackra röda hibiskusblomman. Ju mer socker desto godare!
Ingredienser
6portioner
- 2dltorkad hibiskus
- 2 ½litervatten
- 100gsocker
- 2tskvaniljsocker
- 1nypa(or)riven muskotnöt
- 2tskapelsinblomvatten
- lite färsk mynta
Så lagar du
- Skölj hibiskusen och lägg den i en kastrull med vatten. Koka upp tills vattnet har fått en helröd/vinröd färg.
- Låt svalna och sila sedan bort hibiskusbladen från juicen.
- Tillsätt socker, vaniljsocker, muskotnöt, apelsinblomvatten, hela myntablad och blanda allt.
- Kyl ner och servera välkyld.