Ingredienser
8portioner
- 250gmandelmassa
- 100gsmör
- 160gägg (3 st)
- 1tskvaniljsocker
- lite rasp av citronskal
- 100gfrysta blåbär (ca 2 dl)
- 1tskmaizena
- 200gkrämig yoghurt (t ex grekisk 10%)
- 1tskvaniljsocker
- lite rasp av citronskal
- 50ghyvlad mandel
- 1burk(ar)kondenserad och karamelliserad mjölk
- några matskedar blåbärssylt
Så lagar du
1. Smörj en ugnssäker form och strö hälften av mandel i formen. Resten av mandeln rostas på plåt i ugnen på 175 grader i ca 5–10 minuter. Låt svalna.
2. Blanda mandelmassa, vaniljsocker, citronrasp med smör till en jämn massa. Tänk på att ha ingredienserna rumstempererade, då är det lättare att blanda. Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en jämn smet. Fyll i formen.
3. Blanda blåbär med maizenan och sprid ut över massan. Grädda mazarinkakan i 175 grader i ca 25–30 minuter till fin färg. Låt svalna.
4. Blanda yoghurt med vaniljsocker och smaka av med citronrasp.
5. Servera kakan med yoghurt, kolasås, blåbärssylt och toppa med rostad mandel.