Blåbärsmuffins med citronfrosting

Publicerat:
2021-10-21Tillagningstid:
Enkla, saftiga muffins med syrlig citronfrosting som kanske smakar extra bra färgad med monstergrön karamellfärg!
Ingredienser
4portioner
Blåbärsmuffins
- 150gsmör, mjukt
- 2dlströsocker
- 2ägg
- 2tskvaniljpulver
- 1citron, det gula av skalet rivet
- 1dlnaturell yoghurt
- 3dlvetemjöl
- 2tskbakpulver
- 2dlblåbär, frysta
Citronfrosting
- 200gnaturell färskost
- 100gsmör, mjukt
- 2dlflorsocker
- 2msklemoncurd
- karamellfärg (valfritt)
Så lagar du
Blåbärsmuffins
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig värme.
- Vispa smör och socker vitt.
- Tillsätt ett ägg i taget.
- Blanda ner vanilj, citronskal och yoghurt.
- Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
- Fördela hälften av smeten i formarna, lägg i blåbär och toppa med resterande smet.
- Grädda mitt i ugnen tills de är just genomgräddade, lite mjuka i mitten. Det tar ca 25 minuter.
- Låt dem svalna på galler.
Citronfrosting
- Vispa ingredienserna till en fluffig frosting.
- Spritsa den ovanpå muffinsen.
Tips: Muffinsen går bra att frysa.