Ingredienser
- 2000gblåbär
- 4stcitroner, saften
- 1500gsocker
- 500gvatten
Så lagar du
Dag 1:
1. Rensa och skölj blåbären. Pressa citronerna.
2. Blanda alltsamman (blåbär, citronsaft, socker & vatten ) i en rostfri kastrull med tillhörande lock. Plasta med plastfilm över bären, lägg på locket och låt stå och marinera i rumstemperatur i 24 timmar.
Dag 2:
1. Sätt ugnen på 80 grader.
2. Sätt kastrullen på spisen och koka upp under omrörning. Skumma bort eventuellt skum.
3. Sätt på lock och ställ kastrullen i ugnen i 3 timmar, så att saften drar ur bären ordenligt.
4. Sila av saften i en silduk.
5. Koka upp saften igen och skumma.
6. Fyll upp i steriliserade flaskor och förslut med en gång.
7. Låt kallna och ställ i kyl.