Blåbärssoppa med vit chokladkräm och mandelbiskvier

Publicerat:
2016-03-17Tillagningstid:
Blåbärssoppa i lite lyxigare utförande blir en fräsch avslutning på middagen.
Ingredienser
4portioner
Soppa
- 250gblåbär
- 2dlvatten
- 3msksocker
- ½mskpotatismjöl
Vit chokladkräm
- 100gvit choklad
- 2dlcreme fraiche
- finrivet skal av en halv citron
Mandelbiskvier
- 100gmandelmassa
- 1äggvita
Så lagar du
Soppa
1. Blanda bär, vatten och socker i en kastrull och värm.
2. Rör ut potatismjölet i 1 msk kallt vatten och rör ned det i katsrullen.
3. Låt koka upp och ta bort från värmen. Mixa och låt svalna.
Vit chokladkräm
1. Smält chokladen över ett vattenbad, blanda med creme fraiche och citronskal.
2. Sätt ugnen på 225°C. Riv mandelmassan grovt och blanda med den uppvispade äggvitan. Klicka eller spritsa ut små kakor, cirka 20 st, på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i övre delen av ugnen cirka 6-8 minuter.
3. Häll blåbärssoppan i vida glas, lägg på en sked chokladkräm och toppa med ett par mandelbiskvier.
Dryckestips
Brachetto d´Acqiu Braida 2015, Italien
Nr 6260, 85 kronor (37,5 cl)