Bläckfisktacos

Publicerat:
2017-04-26Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 8små tortillabröd - helst majstortilla
- 400gbläckfisk - små runda, åttaarmade eller squid. Går bra med frysta.
- 2avokado
- saft och skal från 1 lime
- 1liten gemsallad eller romansallad
- 1mskrostade sesamfrön
- 1kruk(or)koriander
- 1dlsrirachamajonnäs - se recept!
Snabbpicklad rödlök
- 2rödlökar
- saft från 2 limefrukter
- ½dlvitvinsvinäger
- 1msksocker
- salt
Så lagar du
Snabbpicklad rödlök
1. Skär löken i tunna skivor och lägg i en burk.
2. Blanda ihop resten av ingredienserna och slå det över löken. Låt stå en liten stund.
Här hittar du receptet på srirachamajonnäs
Bläckfisktacos
1. Börja med att förbereda din tacotillbehör. Snabbpickla rödlök, mixa majonnäs, skär avokado i skivor och strimla salladen. Lägg åt sidan.
2. Skölj och rensa eventuellt bläckfisken. Torka den ordentligt med hushållspapper.
3. Grilla bläckfisken på båda sidor, på grillen eller i grillpanna på hög värme - den ska få fin färg och kännas mör när man sticker en gaffel i köttet. Ringla över olivolja, salta och peppra.
4. Skär bläckfisken i skivor eller bitar.
5. Lägg ihop din taco på tortillabröd med sallad i botten, sedan bläckfisk och dina tillbehör.