Ingredienser
4portioner
- 2nät blåmusslor
- 1stgul lök
- 2klyfta(or)vitlök
- matolja
- 2dlvitt vin
- 4stsmå potatisar
- 2stmorötter
- 0,5strotselleri
- 1knippa(or)dill
- 1knippa(or)persilja
Så lagar du
Skölj musslorna och sortera bort de musslor som är öppna. Finhacka lök och vitlök och fräs i olja i en stor kastrull.
Tillsätt musslorna och slå därefter över det vita vinet. Lägg på ett lock och låt koka i 5 minuter. Inspektera därefter återigen musslorna. Nu ska musslorna ha öppnat sig och de som inte har gjort det bör även de sorteras bort.
Tärna potatis, morötter och rotselleri. Häll över musselspadet i en kastrull och tillsätt rotfrukterna samt dill och persilja. Låt koka i ca 8 min.
Servera musslorna med rotfrukterna i fyra djupa skålar. Dekorera gärna med dill.