Blåmusslor med tomat, chili och gurka

Blåmusslor med tomat, chili och gurka

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1 nät (1 kg)
    blåmusslor
  • 3-4st
    buntlök
  • 1-2st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    paprika
  • 1-2st
    chilifrukter
  • 1
    tomat
  • ½st
    citron, saften
  • 2dl
    torrt vitt vin
  • ½dl
    olivolja
  • 1st
    liten gurka
  • 1dl
    färska basilikablad
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Tvätta och rensa musslorna. Hacka chili, paprika, lök, vitlök och tomat fint.

2. Skala gurkan och tärna den i bitar ca 1x1 cm. Hetta upp en gryta ordentligt.

3. Häll i olivolja och alla hackade grönsaker. Häll direkt i musslorna och det vita vinet. Sätt genast på ett lock. Koka musslorna tills de har öppnat sig. Rör runt då och då under tiden.

4. Pressa i citronen och smaka av med salt. Rör till sist ner basilika och den tärnade gurkan. Servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!