Blåmusslor med tomat, chili och gurka

Ingredienser
4portioner
- 1 nät (1 kg)blåmusslor
- 3-4stbuntlök
- 1-2stvitlöksklyftor
- 1stpaprika
- 1-2stchilifrukter
- 1tomat
- ½stcitron, saften
- 2dltorrt vitt vin
- ½dlolivolja
- 1stliten gurka
- 1dlfärska basilikablad
- salt och peppar
Så lagar du
1. Tvätta och rensa musslorna. Hacka chili, paprika, lök, vitlök och tomat fint.
2. Skala gurkan och tärna den i bitar ca 1x1 cm. Hetta upp en gryta ordentligt.
3. Häll i olivolja och alla hackade grönsaker. Häll direkt i musslorna och det vita vinet. Sätt genast på ett lock. Koka musslorna tills de har öppnat sig. Rör runt då och då under tiden.
4. Pressa i citronen och smaka av med salt. Rör till sist ner basilika och den tärnade gurkan. Servera genast.