Ingredienser
8 - 10portioner
- 15gjäst
- 2 1/2dlmjölk
- 1stägg
- 1dlvetemjöl
- 1 1/2dlbovetemjöl
- 1/2dlgräddfil
- 2krmsalt
- <br>
- <b>Tillbehör:</b>
- 50grom
- 1dlgräddfil
- 1ströd lök
- citron
- svartpeppar
Så lagar du
Denna sats ger 25 små eller 40 mini blinis. Servera gärna på klassiskt vis med sik- eller löjrom, gräddfil och hackad röd lök. Rökt lax, crème fraiche, dill, gräslök och räkor smakar också bra till.
Rör ut i jästen i mjölken, tillsätt äggula (spara vitan), mjöl, gräddfil och salt. Vispa till en slät smet och låt jäsa 30 minuter. Vispa vitan till hårt skum och rör ner i smeten. Grädda i matoljesmord plättlagg eller stekpanna. Lägg upp på varma tallrikar och garnera vackert med tillbehören.
<b>Tips 1:</b> Om du ska ordna cocktailparty är miniblinis perfekta, gör en omgång och variera toppingen. Det finns även vegetariska alternativ till rom i romhyllan på affären.
<b>Tips 2:</b> Blinis går bra att förbereda. Låt dem svalna på galler, lägg i en burk och förvara i kyl. Värm försiktigt innan servering.