Blinier med löjrom

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 15g
    jäst
  • 2 1/2dl
    mjölk
  • 1st
    ägg
  • 1dl
    vetemjöl
  • 1 1/2dl
    bovetemjöl
  • 1/2dl
    gräddfil
  • 2krm
    salt
  • <br>
  • <b>Tillbehör:</b>
  • 50g
    rom
  • 1dl
    gräddfil
  • 1st
    röd lök
  • citron
  • svartpeppar

Så lagar du

Denna sats ger 25 små eller 40 mini blinis. Servera gärna på klassiskt vis med sik- eller löjrom, gräddfil och hackad röd lök. Rökt lax, crème fraiche, dill, gräslök och räkor smakar också bra till.

Rör ut i jästen i mjölken, tillsätt äggula (spara vitan), mjöl, gräddfil och salt. Vispa till en slät smet och låt jäsa 30 minuter. Vispa vitan till hårt skum och rör ner i smeten. Grädda i matoljesmord plättlagg eller stekpanna. Lägg upp på varma tallrikar och garnera vackert med tillbehören.

<b>Tips 1:</b> Om du ska ordna cocktailparty är miniblinis perfekta, gör en omgång och variera toppingen. Det finns även vegetariska alternativ till rom i romhyllan på affären.

<b>Tips 2:</b> Blinis går bra att förbereda. Låt dem svalna på galler, lägg i en burk och förvara i kyl. Värm försiktigt innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!