Blomkål- och bönsallad med kapris

Publicerat:
2014-09-03Tillagningstid:
Mycket god att servera till rökt fisk eller rökt kött.
Ingredienser
6portioner
- 1ststort blomkålshuvud
- 200gharicôts verts
Dressing
- 2tsksöt och stark senap
- 1tskdijonsenap
- 1mskvinäger
- 3mskolivolja
- ½tsksalt
- nymald vitpeppar
- ½dlkapris
Tillbehör
- rökt fisk eller kött
Så lagar du
1. Ansa blomkålen och dela till små buketter. Ansa bönorna.
2. Koka bönorna några minuter och lägg sedan ner blomkålen och låt koka tills blomkålen är nätt och jämnt mjuk. Häll av vattnet och låt rinna av i ett durkslag.
Dressing
1. Blanda senapssorterna och vinäger. Vispa ner oljan och tillsätt salt, lite nymald peppar och kapris.
2. Häll dressingen över de varma grönsakerna. Ät dem varma eller kalla till rökt fisk eller kött.