Blomkålspizza

Blomkålspizza på en trä skärbräda och en kniv i bredvid.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det har varit svårt för mig att hitta en pizzabotten utan vetemjöl som ändå är god. Den här är toppen! Glutenfri och för vänner av ost. Enkel att tillreda och lyckas alltid. Fyllningen och såsen kan man välja själv enligt smak. Receptet är inskickat av Tarja Huntus.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    blomkål
  • 2st
    ägg
  • 1dl
    parmesanost, riven

Så lagar du

1. Riv blomkålen eller kör grovt i mixer.

2. Blanda äggen och parmesanen i den grovt rivna blomkålen.

3. Forma till pizzabotten.

4. Grädda i 200 gradig ugn i 25 minuter.

5. Sätt på valfri fyllning och grädda ytterligare 10 minuter.

6. I den här versionen av Tarjas blomkålspizza, gör vi en vit pizza (utan tomatsås). Smetar på färskost, strör över mozzarella, lite trattkantareller, hackad lök och som garnering blomkålsblad och hyvlad rödbeta.

Dela det här receptet med dina vänner!