Blomsterbönor med dipp

Publicerat:
2017-04-05Tillagningstid:
Ingredienser
- blomsterbönor
- vatten
- salt
Dipp 1
- 2dlcrème fraiche
- 1dlmatlagningsyoghurt
- 1mskgrönsaksbuljong (det ska vara en pulverbuljong)
- ½dlhemmagjord kethcup eller chilisås
- ev rostade sesamfrön
Dipp 2
- 2dlcrème fraiche
- 1dlmatlagningsyoghurt
- 1mskgrönsaksbuljong (det ska vara en pulverbuljong)
- 1vitlöksklyfta
- ev hackad gräslök
Så lagar du
1. Koka dina bönor i saltat vatten ca 3–5 minuter (1,5 msk salt till 1 liter vatten.) Hur länge de behöver koka är olika, för det beror ju på hur stora dina bönor är, så det är bara att smaka sig fram tills de blir perfekta.
2. När de är färdiga slår du av vattnet och spolar dem i kallt vatten och låter vattnet rinna av i en sil eller ett durkslag. Detta för att de inte ska efterkoka precis som alla andra grönsaker gärna gör.
3. Eftersom vi ska ha bönorna att dippa med, så får man skära dem till lagom stora dippstavar. Vissa, de större, behöver du kanske skära både på längden och på mitten, andra räcker det att bara dela på mitten. Och är de små kan de vara perfekta som de är.
4. Lägg upp i en skål och servera dem med olika dipp.
Dipp 1
1. Blanda ihop alla ingredienserna.
Dipp 2
1. Blanda ihop alla ingredienserna. Om man vill kan man hacka lite gräslök och ha i, så blir den lite finare att titta på. Nu har du en god sourcream-vitlöksdipp.
Tips
Känner du att du vill ha fler saker att dippa så passar det jättebra med både gurkstavar och morotsstavar.