Blomstersaft

Publicerat:
2020-07-01Tillagningstid:
Den enklaste av alla saftningstekniker: Låt oss göra en infusion på sommarens blommor som är perfekt att plocka fram när hösten kommer krypandes och vi vill minnas de ljumma sommarkvällarna! Receptet ger cirka 2½ liter.
Ingredienser
- 700gströsocker
- 1litervatten
- 15-20stklasar av rallarros (alt. andra sommarblommor, som älgört, syrén eller rosor)
- 5dlsaft från citron, färskpressad
Så lagar du
1. Koka upp socker och vatten. Pressa citronerna.
2. Lägg upp rallarrosor i ett kärl. Slå först över sockerlagen och sedan citronsaften.
3. Låt dra i 3-6 dagar. Smaka av den efter 3 dagar, och om du vill ha mer smak låt den dra några dagar till.
4. Sila av och tappa på flaskor. Drick den inom 14 dagar eller förvara i frysen.