”Blondies” med brynt smör och pekannötter

Publicerat:
2016-02-11Tillagningstid:
Ingredienser
8 - 10portioner
- 250gosaltat smör
- 175gfarinsocker/råsocker
- 220gströsocker
- 2stägg
- 350gmjöl
- 2tskbakpulver
- 2krmflingsalt
- 100gpekannötter, hackade
- 100ghasselnötter, hackade
- 200gmörk choklad, gärna 70%, hackad
Till servering
Så lagar du
1. Värm ugnen till 160 grader. Smöra ett bakplåtspapper och klä en ugnsform ca 20 x 30 cm.
2. Smält smöret på hög värme i en stekpanna. Låt det puttra i ett par minuter tills det skummar och börjar bli gyllenbrunt. Häll över i en stor skål, tillsätt allt socker och blanda väl. Ställ åt sidan och låt svalna.
3. Tillsätt äggen i smörblandningen och vispa ihop till en smet.
4. I en annan stor skål; blanda mjöl, bakpulver, salt, nötter och choklad. Häll smörblandningen i mjölblandningen och arbeta samman till en tjock smet. Skeda upp smeten i formen och platta till med baksidan av en sked. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter.
5. Ta ut kakan och låt den kallna helt i formen innan den skärs upp. Servera med en god vaniljglass eller en klick vispad grädde.
Till servering: Vaniljglass eller vispad grädde.