”Blondies” med brynt smör och pekannötter

”Blondies” med brynt smör och pekannötter

Publicerat:

Tillagningstid:

En maffig dessertkaka med fin smak av nötter och mörk choklad, som också fungerar utmärkt på kaffebordet. Den blir ganska kompakt, så skär den gärna i mindre munsbitar vid serveringen.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 250g
    osaltat smör
  • 175g
    farinsocker/råsocker
  • 220g
    strösocker
  • 2st
    ägg
  • 350g
    mjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • 2krm
    flingsalt
  • 100g
    pekannötter, hackade
  • 100g
    hasselnötter, hackade
  • 200g
    mörk choklad, gärna 70%, hackad

Till servering

    Så lagar du

    1. Värm ugnen till 160 grader. Smöra ett bakplåtspapper och klä en ugnsform ca 20 x 30 cm.

    2. Smält smöret på hög värme i en stekpanna. Låt det puttra i ett par minuter tills det skummar och börjar bli gyllenbrunt. Häll över i en stor skål, tillsätt allt socker och blanda väl. Ställ åt sidan och låt svalna.

    3. Tillsätt äggen i smörblandningen och vispa ihop till en smet.

    4. I en annan stor skål; blanda mjöl, bakpulver, salt, nötter och choklad. Häll smörblandningen i mjölblandningen och arbeta samman till en tjock smet. Skeda upp smeten i formen och platta till med baksidan av en sked. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter.

    5. Ta ut kakan och låt den kallna helt i formen innan den skärs upp. Servera med en god vaniljglass eller en klick vispad grädde.

    Till servering: Vaniljglass eller vispad grädde.

    Dela det här receptet med dina vänner!