Bobotie, sydafrikansk köttfärspaj

Bobotie, sydafrikansk köttfärspaj

Publicerat:

Tillagningstid:

Kock: Roja Brimalm

Ingredienser

  • 1st
    tjock skiva vitt bröd, dagsgammal
  • dl
    vatten
  • 2st
    gul lök
  • 1st
    vitlöksklyfta, krossad
  • 1msk
    olja
  • 800g
    köttfärs
  • 1msk
    spiskummin
  • dl
    russin
  • 2msk
    mangochutney
  • salt
  • svartpeppar
  • 7st
    lagerblad
  • dl
    mjölk
  • 2msk
    ägg, uppvispat

Så lagar du

1. Blötlägg brödet i vattnet.

2. Finhacka och fräs lök och vitlök i olja, blanda i köttfärsen. Fräs. Pressa vattnet ur brödet och blanda i. Tillsätt kryddor, chutney o russin.

4. Fördela köttfärsblandningen i en ugnssäker form. Placera lagerbladen över blandningen och vispa upp ägg och mjölk och häll detta över.

5. Grädda i cirka 30 min i 180 graders ugnsvärme. Servera med ris och chutney.

(I originalreceptet ingår curry och mandel men eftersom några av systrarna har allergi mot detta så har Roja gjort om receptet)

Dela det här receptet med dina vänner!