Bobotie, sydafrikansk köttfärspaj

Ingredienser
- 1sttjock skiva vitt bröd, dagsgammal
- 2½dlvatten
- 2stgul lök
- 1stvitlöksklyfta, krossad
- 1mskolja
- 800gköttfärs
- 1mskspiskummin
- 1½dlrussin
- 2mskmangochutney
- salt
- svartpeppar
- 7stlagerblad
- 2½dlmjölk
- 2mskägg, uppvispat
Så lagar du
1. Blötlägg brödet i vattnet.
2. Finhacka och fräs lök och vitlök i olja, blanda i köttfärsen. Fräs. Pressa vattnet ur brödet och blanda i. Tillsätt kryddor, chutney o russin.
4. Fördela köttfärsblandningen i en ugnssäker form. Placera lagerbladen över blandningen och vispa upp ägg och mjölk och häll detta över.
5. Grädda i cirka 30 min i 180 graders ugnsvärme. Servera med ris och chutney.
(I originalreceptet ingår curry och mandel men eftersom några av systrarna har allergi mot detta så har Roja gjort om receptet)