Böcklinglåda

Publicerat:
2015-01-07Ingredienser
4portioner
- 1purjolök - delad, sköljd och fint strimlad
- 4böcklingar - rensade från skinn och ben
- 4hårdkokta ögg - skalade och hackade
- 2dlriven Wästerbottenost
- 2dlvispgrädde
- 30gsmör - till stekning samt lite till att smörja en ugnsfast form med
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1.Sätt ugnen på 225 C°.
2. Fräs purjolöken i smör på medelsvag värme så att den blir mjuk utan att få färg.
3. Ta fram och smörj en ugnssäker form med lite smör.
4. Blanda böcklingen, äggen och purjolöken. Krydda med salt och peppar. Fyll i formen.
5. Blanda den rivna osten med grädden och häll över alltihopa. Gratinera i ugnen ca 10 minuter
Servera med öl och nubbe!