Böcklinglåda

Mat på träbricka

Ingredienser

4portioner

  • 1
    purjolök - delad, sköljd och fint strimlad
  • 4
    böcklingar - rensade från skinn och ben
  • 4
    hårdkokta ögg - skalade och hackade
  • 2dl
    riven Wästerbottenost
  • 2dl
    vispgrädde
  • 30g
    smör - till stekning samt lite till att smörja en ugnsfast form med
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1.Sätt ugnen på 225 C°.

2. Fräs purjolöken i smör på medelsvag värme så att den blir mjuk utan att få färg.

3. Ta fram och smörj en ugnssäker form med lite smör.

4. Blanda böcklingen, äggen och purjolöken. Krydda med salt och peppar. Fyll i formen.

5. Blanda den rivna osten med grädden och häll över alltihopa. Gratinera i ugnen ca 10 minuter

Servera med öl och nubbe!

Dela det här receptet med dina vänner!