Bohuslänsk fiskpudding skirat smör, riven pepparrot samt gröna ärtor

Bohuslänsk fiskpudding skirat smör, riven pepparrot samt gröna ärtor

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    bit fiskfilé
  • 2dl
    rundkornigt ris
  • 8dl
    standard mjölk
  • 3dl
    vatten
  • 1msk
    smör
  • 3st
    ägg
  • riven muskot eftersmak
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör till form

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Koka riset med mjölken, läs på anvisningen på ris paketet.

3. Koka fisken i saltat vatten så att den faller isär ca 5 minuter.

4. Blanda fisken med riset samt ägget, riv i muskot och smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

5. Smörj formen med smör lägg i fiskpuddingen.

6. Ställ i ugn ca 30-40 minuter eller tills att puddingen har fått en fin gyllenbrun yta.

Dela det här receptet med dina vänner!