Bolinhos de amor - kakor av kärlek

Publicerat:
2016-05-18Tillagningstid:
Ingredienser
Kakan
- 3stägg
- 4stäggulor
- 250gsocker
- 1stcitron, det rivna skalet
- 150gmjöl
Glasyr
- 150gflorsocker
- 1stpastöriserad äggvita
- saften av en citron
Så lagar du
1. Vispa socker, ägg och äggulor med handmixer i 20 minuter utan avbrott. Det är viktigt för att få en mjuk deg.
2. Tillsätt citronskal och mjöl och blanda tills du får en jämn deg.
3. Sätt ugnen på 200° och lägg bakplåtspapper på en plåt. Använda en matsked för att placera ut små runda bitar av degen på plåten. Se till så att kakorna inte rör varandra.
4. Sätt plåten i ugnen och baka kakorna i 6 minuter. Ta sedan ut dem och lägg på ett kallt galler med detsamma. Låt svalna av till rumstemperatur.
5. Blanda florsocker, äggvita och citronsaft till en glasyr och bred ut ett tunt lager på alla kakorna. Använd ett finger för att göra ett mönster i glasyren innan den stelnar.
6. Låt glasyren sätta sig och förvara därefter kakorna i en papperspåse eller kakburk, inte i en plastpåse.