Bolognese på svarta linser

Publicerat:
2018-09-18Tillagningstid:
Ett grönare alternativ till köttfärssås, fungerar även bra i lasagne och burritos.
Ingredienser
4portioner
- 1½dlsvarta linser, torkade
- 1morot, riven
- 1palsternacka, riven
- 100gkålrot, riven
- 100grotselleri, riven
- 1gul lök, hackad
- 1–2klyfta(or)vitlök
- 1mskrapsolja
- 500gkrossade tomater
- 2dlcrème fraiche
- 2dlvatten
- 1grönsaksbuljongtärning
- 1mskbalsamicovinäger
- spiskummin
- basilika
- oregano
- sambal oelek
Tillbehör
- fullkornspasta
- riven parmesanost
Så lagar du
1. Fräs de rivna rotfrukterna, vitlök och löken tills dom börjat mjukna, tillsätt linserna, krossade tomaterna, crème fraiche, vatten, buljongtärning och lite spiskummin.
2. Låt småputtra under lock i cirka 25 minuter, se efter så att linserna har fått en bra konsistens, mixa såsen med en stavmixer, är såsen för tjock kan man alltid tillsätta lite vatten under omrörning.
3. Smaka av med basilika, oregano och sambal oelek.
4. Servera gärna med fullkornspasta, som du kokar efter angivelserna på paketet, och riven parmesanost