Bön- och tomatsoppa med kycklingbuljong

Publicerat:
2015-11-18Tillagningstid:
Med en god basbuljong är det lätt att göra en god soppa av det man har hemma.
Ingredienser
4portioner
- 2stgula lökar eller 1 purjolök
- 100grotseller eller 3 stjälkar selleri
- 2stmorötter
- 1klyfta(or)vitlök
- 3mskolivolja
- ca 1literbuljong
- 1burk(ar)körsbärstomater (400g)
- 200gkokta bönor eller 1 burk bönor, avrunna
- 70gspenat, färsk (1 påse)
- salt och nymald svartpeppar
- gär lite surdegsbröd, torrt och ljust
Så lagar du
1. Hacka eller strimla löken. Skala och tärna rotsellerin eller skiva stjälksellerin. Skala och tärna morötterna. Finhacka vitlöken. Fräs alltsammans i olivoljan. Låt det fräsa tills löken är mjuk.
2. Tillsätt buljongen och tomaterna och låt sjuda cirka 20 minuter.
Obs! Se relaterat recept på hur du gör din egen kycklingbuljong.
3. Spola av bönorna i ett durkslag om du använder bönor från burk. Tillsätt bönorna och låt sjuda ytterligare några minuter. Tillsätt spenaten och låt den mjukna. Smaka av med salt.
4. Bryt brödet i bitar och lägg i soppskålarna och häll på soppan.