Bondbönsrullar

Publicerat:
2017-09-06Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 500gbondbönor med skal
- 1dlfinriven pecorino
- skal och saft från ½ citron
- 1mskfinhackad färsk mynta
- 1mskolivolja
- 1-2mskvatten
- salt och svartpeppar
- 1gul zucchini
- ½dlrostade sesamfrön
Så lagar du
1. Ta ur bönorna ur sina skidor. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i bondbönorna och koka dem i 5 minuter. Låt dem svalna lite innan du tar ur dem ur sina skal.
2. Lägg bondbönorna, riven ost, citronskal, mynta och olivolja i en mixerbunke och mixa med stavmixer till en jämn smet. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Lägg i en spritspåse.
3. Skiva zucchinin tunt på längden med en osthyvel eller mandolin. Stek skivorna i olivolja tills de mjuknat och fått lite färg. Låt rinna av på en bit hushållspapper.
4. Lägg skivorna lite omlott på plastfolie eller bakplåtspapper så du får en jämn ”matta”.
5. Spritsa bönkrämen längst ena kanten, tvärs över zucchiniskivorna. Rulla ihop till en tät rulle och ställ gärna kallt en liten stund.
6. Skär rullen i jämna bitar och lägg upp på en tallrik. Strö över rostade sesamfrön och garnera med färsk mynta.