Bondkakor

Bondkakor

Publicerat:

Ingredienser

70portioner

  • 5 1/2dl
    vetemjöl
  • 2dl
    socker
  • 1msk
    ljus sirap
  • 1tsk
    bikarbonat
  • 1msk
    vatten
  • 3/4dl
    (50 g) grovhackad sötmandel
  • 200g
    smör eller margarin

Så lagar du

Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mjölet. Tillsätt sockret, sirapen, bikarbonatet utrört i vattnet, mandeln och matfettet, skuret i skivor. Hacka snabbt ihop alltsammans till en smidig deg.

Forma 2 rullar, 4-5 cm i diameter. Lägg dem i plastfolie och förvara dem i kylskåpet några timmar eller tills de är hårda. Skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått guldgul färg, 5-7 min. Ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C.

Dela det här receptet med dina vänner!