Bondkakor

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
70portioner
- 5 1/2dlvetemjöl
- 2dlsocker
- 1mskljus sirap
- 1tskbikarbonat
- 1mskvatten
- 3/4dl(50 g) grovhackad sötmandel
- 200gsmör eller margarin
Så lagar du
Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mjölet. Tillsätt sockret, sirapen, bikarbonatet utrört i vattnet, mandeln och matfettet, skuret i skivor. Hacka snabbt ihop alltsammans till en smidig deg.
Forma 2 rullar, 4-5 cm i diameter. Lägg dem i plastfolie och förvara dem i kylskåpet några timmar eller tills de är hårda. Skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått guldgul färg, 5-7 min. Ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C.