Böngryta med långbakad kyckling

Publicerat:
2019-10-10Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4kycklingklubbor
- 1mskgaram masala
- 1tsksalt
- 4potatisar, stora
- 4majskolvar
- ca 1mskolivolja
- salt och peppar
Böngryta
- 1morot
- 1gul lök
- 3 stjälkarblekselleri
- 2mskolivolja
- 2msktomatpuré
- 7dltomater, krossade
- 1tsktimjan
- 1tsksvartpeppar, nymald
- 2tskfranska örter
- 1tskpaprikapulver
- 5dlvatten
- 3tsksalt
- ½citron, saften
- 1förpackning blandade bönor, vita, kidney och svarta
Så lagar du
Tillaga kycklingen tillsammans med böngrytan i ugnen.
1. Värm ugnen till 100 grader varmluft, eller 120 grader vanlig värme.
2. Hacka ner alla grönsaker i bitar ca 1x1 cm. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs grönsakerna tillsammans med tomatpurén ett par minuter.
3. Tillsätt alla övriga ingredienser. Ge ett hastigt uppkok, lägg på locket och ställ in grytan i ugnen.
4. Gnid in kycklingklubborna i garam masala och salt.
5. Tvätta potatisarna, men skala dem inte. Lägg potatisen och kycklingen på en ugnsplåt och ställ in i ugnen tillsammans med böngrytan i ca 2 timmar.
6. Ta ut plåten och grytan, dela potatisen på längden, pensla med olivolja, salta och peppra. Lägg tillbaka potatisen på plåten tillsammans med majskolvarna delade i ca 5 centimeter långa bitar.
7. Höj temperaturen till 200 grader och ställ in plåten i ca 5-10 minuter eller tills det har fått fin färg.
8. Smaka av grytan innan servering eventuellt med mer salt.
Tips
Vill du lyxa till det lite extra kan du steka några skivor halloumi till servering.