Ingredienser
4portioner
- 4skiva(or)á 160 g biffstek eller entrecôte
- 4ststora skivor surdegsbröd
- ½dlfransk senap
- salt, vitpeppar
- smör till stekning
Tillbehör
- 1dlfärsk pepparrot, riven
- 4stäggulor
- 4stsaltgurkor, klyftade
- extra tillbehör: stekt gul lök, blandad sallad, pommes frites
Så lagar du
1. Lägg köttet i en plastpåse, banka ut till cirka 1 centimeter tjocklek med hjälp av botten på en kastrull.
2. Stek köttet i smör 1-2 minuter per sida, salta och peppra. Lägg åt sidan och låt vila någon minut.
3. Rosta brödet (eller stek i smör). Bred senap på brödet, lägg köttet ovanpå och riv pepparrot över.
4. Lägg upp på tallrik med tillbehör i små skålar bredvid.