Boquerones - strömming inlagd i olivolja

Boquerones - strömming inlagd i olivolja

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    strömming (dragen, dvs. skinnfri)
  • 4dl
    vatten
  • 2tsk
    salt
  • 1tsk
    socker
  • några pepparkorn
  • 2dl
    ättika
  • 2dl
    finare olivolja

Så lagar du

Koka upp en lag av vatten, ättika, socker, salt och pepparkorn. Låt svalna. Lägg strömmingen i en skål, häll över lagen, täck över med plastfolie och låt stå i kylen i minst tio timmar (helst två dygn). Häll av vätskan och lägg över strömmingen i glasburkar (eller liknande). Täck strömmingen med olivolja och toppa med lite dill.

<b>Kuriosa:</b>

Boquerones är en spansk motsvarighet till våra sillinläggningar.

Dela det här receptet med dina vänner!