Burekanada – stekta Burek fyllda med ost och strömming med chilensk salsa verde

Publicerat:
2014-09-17Ingredienser
La Silla Börekenada
- 3stströmmingfiléer
- 2dlvetemjöl
- 1litermjölk
- 4stägg
- 1litersolrosolja
- 4stcitroner
Pebre – fyllning till silla Börekenada
- 2stchilli
- 200gkoriander
- 3stvitlöksklyftor
- 1stgul lök
- 2mskmatolja
- salt
- peppar
Salsa verde
- 2stäggulor
- 1dlrapsolja
- citronsaft
- ½dlgräslök
- 1dlpersilja
- 2mskfärsk oregano
- 1mskbasilika
- 1stvitlöksklyfta
- peppar
- dijonsenap
Apelsinvinegrette
- 2stapelsiner
- spenat
- vitvinsvinäger
- salt
- peppar
Sallad
- zucchini
- röd paprika
- gul paprika
- scharlottenlök
Så lagar du
1. Panera strömmingen i mjölk, ägg och sedan mjöl. Steks i solrosolja.
Salsa verde:
1. Gör en bas av majonnäs genom att vispa äggulan och oljan. När du får en tjock konsistens tillsätt lite citronsaft.
2. Finhacka örterna samt vitlöken och blanda detta i majonnäsen. Lyft upp smakerna med senap, salt och peppar.