Bovetevåfflor med löjrom, inlagd rödlök och smetana

Bovetevåfflor med löjrom, inlagd rödlök och smetana

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    ägg
  • 2dl
    mjölk
  • 4dl
    bovetemjöl
  • 1 ½tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    salt
  • 2dl
    iskallt vichyvatten eller mineralvatten
  • 100g
    smält smör + lite smör till järnet
  • ca 1burk(ar)
    smetana, 50 g löjrom, inlagd rödlök, dill

Inlagd rödlök

  • 2st
    rödlökar
  • 1dl
    ättiksprit (12 %) 

  • 2dl
    strösocker
  • 3dl
    vatten

Så lagar du

1. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och salt. Rör till en jämn smet. Vispa ner vatten och smör.

2. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.

3. Servera med löjrom, lök, smetana och dillvippor.

Inlagd rödlök

1. Skala och skiva löken tunt. Koka upp ättikspriten, sockret och vattnet och låt det svalna något.

2. Lägg i lökskivorna i den ljumma lagen och låt stå i cirka 1 timme.

Dela det här receptet med dina vänner!