Bovetevåfflor med löjrom, inlagd rödlök och smetana

Ingredienser
4portioner
- 2stägg
- 2dlmjölk
- 4dlbovetemjöl
- 1 ½tskbakpulver
- 1tsksalt
- 2dliskallt vichyvatten eller mineralvatten
- 100gsmält smör + lite smör till järnet
- ca 1burk(ar)smetana, 50 g löjrom, inlagd rödlök, dill
Inlagd rödlök
- 2strödlökar
- 1dlättiksprit (12 %)
- 2dlströsocker
- 3dlvatten
Så lagar du
1. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och salt. Rör till en jämn smet. Vispa ner vatten och smör.
2. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
3. Servera med löjrom, lök, smetana och dillvippor.
Inlagd rödlök
1. Skala och skiva löken tunt. Koka upp ättikspriten, sockret och vattnet och låt det svalna något.
2. Lägg i lökskivorna i den ljumma lagen och låt stå i cirka 1 timme.