Bräserad portabellosvamp

Publicerat:
2017-04-19Tillagningstid:
Härlig svamprätt med grillad portabello, kokta kidneybönor och en krämig mandeldressing.
Ingredienser
4portioner
- 8portabellosvampar
- 1burk(ar)kidneybönor
- 1kruk(or)färsk basilika
- 2mskmandelsmör
- 4mskvatten
- ½tskhavssalt
- 1mskvitvinsvinäger
Så lagar du
1. Koka upp 2 liter vatten med 4 msk havssalt. Lägg i portabellosvampen, låt ligga i 5 minuter under lock och stäng av plattan.
2. Vispa mandelsmör med vatten, vinäger och havssalt till en slät dressing.
3. Grilla svampen i 2–3 minuter på varje sida så att de tar färg. Skär dem i långa tjocka bitar. Lägg svampen i botten på en tallrik.
4. Häll av de kokta kidneybönorna och skölj dem. Vänd bönorna med ½ tsk havssalt. Lägg ovanpå svampen.
5. Hacka den färska basilika grovt och strö över tallriken. Avsluta med att ringla mandelsåsen över hela tallriken.