Bread and Butter Pudding

Bread and Butter Pudding

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 150g
    långfranska utan skorpa, bakad på mjölk
  • 15g
    osaltat smör
  • 50g
    stora, ljusa russin eller torkade tranbär
  • 3,5dl
    mjölk
  • 0,5dl
    vispgrädde
  • rivet citronskal av ½ citron
  • 3
    ägg
  • 85g
    socker
  • 1
    vaniljstång eller 1 msk äkta vaniljextrakt

Så lagar du

Smöra brödskivorna, skär dem diagonalt och lägg dem så att de lappar över varandra i ett litet ugnsfast fat. Lägg dem så att de spetsiga ändarna pekar uppåt. Strö russin mellan brödskivorna.

Skär vaniljstången på längden och skrapa ut kärnorna med en liten kniv. Blanda med sockret.

Värm mjölk och grädde i en liten kastrull med den kluvna vaniljstången.

Rör äggen med vaniljsocker i en skål. Häll den mycket varma mjölken i äggsmeten medan du vispar frenetiskt. Vispa tills det har svalnat lite.

Häll äggmjölken över brödet, var försiktig så det inte blir helt dränkt.

Grädda i 165 grader i 30 minuter tills brödet är knaprigt och läckert på ytan och crèmen har stelnat. Ät efterrätten ljummen.

Dela det här receptet med dina vänner!