Bread and Butter Pudding

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 150glångfranska utan skorpa, bakad på mjölk
- 15gosaltat smör
- 50gstora, ljusa russin eller torkade tranbär
- 3,5dlmjölk
- 0,5dlvispgrädde
- rivet citronskal av ½ citron
- 3ägg
- 85gsocker
- 1vaniljstång eller 1 msk äkta vaniljextrakt
Så lagar du
Smöra brödskivorna, skär dem diagonalt och lägg dem så att de lappar över varandra i ett litet ugnsfast fat. Lägg dem så att de spetsiga ändarna pekar uppåt. Strö russin mellan brödskivorna.
Skär vaniljstången på längden och skrapa ut kärnorna med en liten kniv. Blanda med sockret.
Värm mjölk och grädde i en liten kastrull med den kluvna vaniljstången.
Rör äggen med vaniljsocker i en skål. Häll den mycket varma mjölken i äggsmeten medan du vispar frenetiskt. Vispa tills det har svalnat lite.
Häll äggmjölken över brödet, var försiktig så det inte blir helt dränkt.
Grädda i 165 grader i 30 minuter tills brödet är knaprigt och läckert på ytan och crèmen har stelnat. Ät efterrätten ljummen.