Bread pudding med apelsin- och romdoftande russin samt choklad

sirap hälls över en liten brödpudding med glasskula på, på en tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Från Go'kvälls #restfest: Gamla kanelbullar och gammalt bröd är basen i denna brödpudding som tillsammans med apelsin, romindränkta russin och mörk choklad blir en dessert utöver det vanliga.

Ingredienser

5portioner

Bread pudding

  • 5skiva(or)
    gammalt bröd, helst brioche eller formfranska
  • 2st
    gamla torra kanelbullar
  • 2dl
    grädde
  • 2dl
    mjölk
  • 150g
    socker
  • 4st
    ägg
  • 1tsk
    kanel, malen
  • 40g
    russin
  • 3msk
    rom (20 g)
  • 50g
    hackad mörk choklad
  • 1st
    apelsin, zest (det gula rivna skalet)

Till servering

  • vaniljglass
  • ljus sirap eller lönnsirap

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180°. Blanda rom, apelsinzest och russin och låt dra.

2. Skär brödet och kanelbullarna i centimeterstora tärningar. Blanda ägg, mjölk, socker, grädde och kanel till en jämn smet.

3. Blanda ned bröd, bullar, choklad och russin i äggsmeten och låt dra i några minuter.

4. Fördela brödsmeten jämnt i ugnssäkra portionsformar. Baka puddingarna i ett vattenbad i ugnen i ca 15 min eller tills de har blivit fluffiga.

5. Servera din breadpudding med vaniljglass och ripplad sirap.

Dela det här receptet med dina vänner!