Bread pudding med apelsin- och romdoftande russin samt choklad

Publicerat:
2015-11-04Tillagningstid:
Från Go'kvälls #restfest: Gamla kanelbullar och gammalt bröd är basen i denna brödpudding som tillsammans med apelsin, romindränkta russin och mörk choklad blir en dessert utöver det vanliga.
Ingredienser
5portioner
Bread pudding
- 5skiva(or)gammalt bröd, helst brioche eller formfranska
- 2stgamla torra kanelbullar
- 2dlgrädde
- 2dlmjölk
- 150gsocker
- 4stägg
- 1tskkanel, malen
- 40grussin
- 3mskrom (20 g)
- 50ghackad mörk choklad
- 1stapelsin, zest (det gula rivna skalet)
Till servering
- vaniljglass
- ljus sirap eller lönnsirap
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180°. Blanda rom, apelsinzest och russin och låt dra.
2. Skär brödet och kanelbullarna i centimeterstora tärningar. Blanda ägg, mjölk, socker, grädde och kanel till en jämn smet.
3. Blanda ned bröd, bullar, choklad och russin i äggsmeten och låt dra i några minuter.
4. Fördela brödsmeten jämnt i ugnssäkra portionsformar. Baka puddingarna i ett vattenbad i ugnen i ca 15 min eller tills de har blivit fluffiga.
5. Servera din breadpudding med vaniljglass och ripplad sirap.